499 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ
499 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ
  0850 241 11 76
Kategoriler
Kedi
Köpek
Balık
Diğer Ürünler

Hamster Bakımı Nasıl Yapılır?

Hamster Bakımı Nasıl Yapılır?


Hamster’lar çeşitli renklerde ve çeşitli boyutlarda insanlar tarafından beğenilen ve sevilen canlılardır.
Hamsterları sevmek kadar hamster bakımı da önemlidir. Bakımı ona sevgi göstergesi olarak gösterebiliriz.




- Hamster Bakımı - 


- Hamster Kafes Seçimi


Hamsterlar için geniş plastik tabanlı ve derin kafesler idealdir. Hamsterlar sıcağa ve oksijene oldukça duyarlıdır.
Bu sebepten dolayı kafes hava almalı ve rahatça havalandırmaya müsait olmalıdır. Kafesin konumu direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayan yerde olmalıdır.
Güneş ışığı 22 derecenin üzerindeki sıcaklık hamsterınız da ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına yol açacaktır.

- Kafes Zemini İçin Uygun Malzeme Seçimi

Kafeste kullanılan taban malzemesi çok önemlidir.
Hamster kokusu ile yaşadığı alanı işaretler. Kafesi çok sık temizler iseniz bu kokunun yok olması onu yuvasına yabancılaştırır ve strese sokar.
Bu yüzden dışkıyı hızla kurutacak kafesi uzun süre sağlıklı tutacak ve hamsterınızın rahat uyku çekebilmesi için doğru taban malzemesi kullanılmalıdır.
Taban malzemesi olarak sıkıştırılmış talaş rahat ve temiz bir ortam sağlar. Özel olarak hiçbir kimyasal madde ile temas etmemiş beyaz çamdan üretilmiştir. Sıkıştırılmış olduğu için uzun süre kullanılır ve ekonomiktir.


- Hamster Beslenmesi


Kemirme taşı kemirgenin sürekli uzayan dişlerini aşındırır. Sağlam kemik yapısı için ihtiyaç duyduğu kalsiyumu sağlar. Bazı yemler öylesine lezzetlidir ki zaman zaman bu yemleri vermeniz hamster ile olan bağınızı artıracaktır.
Bu yemler elden verildiğinde evcilleştirmede çok faydası olacaktır. Hamster yemine 174 oranında karıştırarak yada ayrı bir kapta verebilirsiniz.
Hamster elma, havuç, salatalık, marul, muz, üzüm gibi meyve ve sebzeleri sever. Ancak bunlar az miktarda verilmedir. Aksi takdirde yuvasına saklayacağı bu yiyecekler bozulacak ve sağlıksız bir ortam yaratacaktır.


- Sağlıklı Hamster

Hamster dayanıklı bir hayvan türüdür. Kafes temizliğine göstereceğiniz özen kaliteli taban malzemesi ve uygun yemlerde sağlıklı bir ömür geçirecektir.Hamster insanlardan nezle kapabilir.
Bu yüzden nezle olanlar kafesten uzak durmalıdır.
SAğlıklı bir hamsterin vücudu yuvarlak gözleri parlak ve canlı hareketli çevresi ile etkileşimli olmalıdır. Ortamın kirli olması hamster gibi mikroba duyarlı bir canlıyı hasta edebilir.
Kafesin temizliği doğru şekilde ihmal edilmemelidir.

- Hamster Evcilleştirilmesi

Yavru hamster sahibine çabuk alışır. İlk bir kaç gün yerine alışması için onu yalnız bırakın ve elinizle almayın.
Onunla konuşun böylece sesinizi tanıyacaktır. Yemini her akşam üstü kafes tabanına kendi elinizle koyun.
Bir kaç gün sonra yemi koyduktan sonra hamster yemini yerken elinizi yakınlarda tutun daha sonraki günlerde yemi elinizde sunun. Elinize korkusuzca gelmeye başladığında diğer elinizle sırtını okşayabilirsiniz.
Elinize alıştıktan sonra ellerinizde ve kolunuzda yürütebilirsiniz. Doğada hamster gündüz uyur gece yiyecek arar. Eğer hamster uyurken onunla oynamak isterseniz onu nazikçe uyandırın.
Tam uyuyana kadar parlak ışıktan koruyun.Hamster ancak korktuğu zaman dişler. Korktuğunda kulakları geriye kıvrılır. Kulakları dik hale gelene kadar onunla sakin bir tonda konuşun ondan sonra tam sakinleştiğinde elinize alabilirsiniz. Hamster hareketli bir oyuncudur kafesinden kaçmak için en küçük fırsatı bile değerlendirecektir. Kaçtığında yakalamak için içinden çıkamayacağı bir leğenin içine sevdiği yiyeceği koyun.
Leğene çıkabileceği şekilde bir rampa oluşturun ve bu yolda en sevdiği yiyecekten ufak kırıntılar koyun. Gündüz uyuyam gece yem arayan bir canlı oldukları için tuzağınız ancak ortalık karanlık ve sakin olduğunda işe yarayacaktır.

- Hamster Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hamster bakımı sık sık gözlem gerektiren bir durumdur. Kafesi sık sık gözlemleyin.
Hamsterınızın daha sonra yemek için sakladığı tazeliğini yitirmiş sebzeleri meyveleri kafesten çıkarın.Bunun dışında hamster genellikle kendi tüy bakımını kendileri gerçekleştirirler.
Eğer hamsterınız uzun tüylü ise yumuşak bir fırça yardımıyla hamsterınıza hassas şekilde tüylerini tarayabilir ölü tüylerden arındırabilirsiniz.





Kaynak : https://bakimgaraji.com/hamster-bakimi-nasil-yapilir/

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.